비빕국수양념장

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작성자옹달이 조회 5회 작성일 2020-11-29 15:38:12 댓글 0

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절대 실패하지 않는 비빔국수 양념장 만들기 비율 레시피 asmr Bibim guksu (Korean Spicy Noodles)

#비빔국수 #비빔국수양념장 #비빔국수레시피

재료
김치 1컵, 고춧가루 1큰술, 설탕 1큰술, 간장 1큰술, 다진마늘 1큰술, 식초 반큰술, 맛술 반큰술, 참기름 1큰술 반, 물엿 반큰술, 고추장 1큰술, 소면, 상추 5잎, 삶은 달걀 1개, 통깨

Ingredients
1 cup Kimchi, 1 tbsp Minced Garlic, 1 tbsp Red Pepper Powder, 1 tbsp Soy Sauce, 1 tbsp Sugar, 1/2 tbsp Vinegar, 1/2 tbsp Cooking Wine, 1, 1/2 tbsp Sesame Oil, 1/2 tbsp Corn Syrup, 1/2 tbsp Red Pepper Paste, lettuce, Somyeon (Dried noodles), a boiled egg, Sesame

강식당2 화제의 비빔 국수!! 니가 비비바락 국수 양념장 만들기 l 백종원의 대용량 레시피

#백종원 #강식당 #비빔국수

강식당2에 나온 특별한 레시피를 공개합니다. 많은 분께서 요청해주신 비빔국수 양념장입니다. 무더운 여름 입맛을 돋우는 비빔국수 양념장의 노하우를 만나보세요.

백종원 대표의 노하우가 담긴 대용량 레시피로부터 기본을 참고하셔서, 자신만의 노력과 연구를 더해 사장님만의 특별한 비빔국수가 탄생할 수 있길 응원합니다!!

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니가비비바락 국수 (강식당2)

[재료] 60인분 (1인분 = 110g)

간 돼지고기 5컵(1kg)
정수물 3컵(540g)
양파 3컵(210g)
대파 8 1/3컵(600g)
맛술 3컵(540g)
황설탕 3컵(420g)
물엿 3컵(780g)
진간장 6컵(1200g)

간 배 5컵 - 배2개 + 물2컵 (배 640g + 물 360g)
간 생강 1 1/2큰술(28g)
간 마늘 250g
고운 고춧가루 5 1/2컵(560g)
후춧가루 1 1/2큰술(12g)

소면
중면
생면

*고명 - 1인분 기준

신김치 50g
단무지 20g
쪽파 10g
달걀 60g(1개)
통깨 가루 기호에따라


[만드는 법]

*비빔 양념장

1. 냄비에 다진 대파, 다진 양파, 간 돼지고기, 정수물, 맛술, 황설탕, 물엿, 진간장을 넣고 잘 저어가며 끓여준다.
2. 고기가 푹 익을 정도로만 끓인 후 불을 끄고 볼에 담아 잘 식혀준다.
3. 식혀놓은 소스에 믹서기에 갈아놓은 배, 간 마늘, 간 생강, 고운 고춧가루, 후춧가루를 넣고 잘 섞어준다.

*담아내기

1. 완성접시 → 삶은 면 → 양념장 → 신김치 → 단무지 채썬 것 → 쪽파 → 통깨 가루 → 참기름

Bibim Guksu
Spicy Noodles (Kang’s Kitchen 2)

[Ingredients] 60 servings (1 serving = 110g)

Ground pork 5 cups (1kg)
Water 3 cups (540g)
Onion 3 cups (210g)
Green onion 8 1/3 cups (600g)
Cooking wine 3 cups (540g)
Brown sugar 3 cups (420g)
Starch syrup 3 cups (780g)
Dark soy sauce 6 cups (1200g)

Pear puree 4 cups - 2 pears + water 2 cups (pear 640g + water 360g)
Minced ginger 1 1/2 tbsp (28g)
Minced garlic 250g
Fine chili powder 5 1/2 cup (560g)
Pepper 1 1/2 tbsp (12g)

Thin noodles
Thick noodles
Fresh noodles

*Toppings - Per 1 serving

Ripened kimchi 50g
Pickled radish 20g
Scallions 10g
1 egg 60g
Sesame seeds


[Directions]

*Sauce

1. Place chopped green onion, minced onion, ground pork, water, cooking wine, brown sugar, starch syrup, and dark soy sauce in a pot and bring to a boil.
2. Cook until meat is fully cooked, turn off heat and cool in a bowl.
3. Add pear puree, minced garlic, minced ginger, fine chili powder, and pepper in cooled sauce and mix.

*Plating

1. Plate → Cooked noodles → Sauce → Ripened kimchi → Picked radish shreds → Scallions → Sesame seeds → Sesame oil

한식을 사랑하는 외국인분들을 위해 외국어 자막을 첨부하였습니다.
본 영상의 자막은 통합 언어 플랫폼 ‘플리토’와 함께 합니다.
Subtitles in foreign languages are provided for everyone who loves Korean food.
All subtitles are provided by an integrated language platform, Flitto.
https://www.flitto.com/business/video-translation

비빔국수 만들다가 신메뉴가 탄생했습니다 '○○비빔국수' !! The Season for Bibim Guksu! Check Out This New Kind of Guksu.

#백종원 #고추장 #비빔국수
냄새만 맡아도 침이 고이는 비빔국수!
드셔보세요 진짜로. 새로운 장르입니다.

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고추장 비빔국수 (2인분 기준)

[재료]

* 비빔국수

소면 200g
깨소금 6큰술(36g)
양념장 적당량
참기름 적당량

* 양념장

고추장 약1/3컵(80g)
양조식초 약4큰술(30g)
황설탕 3큰술(36g)
진간장 1큰술(10g)
고운고춧가루 1/2큰술(3g)
간마늘 1큰술(20g)

[만드는 법]

1. 고추장, 식초, 황설탕, 진간장, 고운고춧가루, 간마늘을 섞어 설탕이 녹을 정도까지 저어 양념장을 만든다.
2. 소면은 끓는 물에 넣어 삶는다.
3. 소면 삶는 물이 끓어 오르면 찬 물을 반 컵 정도 부어준다.
(이 과정을 3번 정도 반복한다.)
4. 소면이 완전히 익으면 건져내어 찬물에넣고 빨듯이 강하게 비벼서 전분을 제거한다.
5. 소면을 체에 밭쳐 물기를 완전히 제거한다.
6. 완성 그릇에 소면을 담고 기호에 맞게 양념장을 얹는다.
7. 참기름을 둘러준다.
8. 깨소금을 절구에 빻아 비빔국수 위에 올려 완성한다.

Gochujang bibim guksu (2 servings)

[Ingredients]

* Bibim guksu

200g thin noodles
6 tbsp (36g) ground sesame seeds
Sauce
Sesame oil

* Sauce

1/3 cup (80g) gochujang (red pepper paste)
4 tbsp (30g) vinegar
3 tbsp (36g) brown sugar
1 tbsp (10g) dark soy sauce
1/2 tbsp (3g) fine red pepper powder
1 tbsp (20g) minced garlic

[Directions]

1. Mix the gochujang, vinegar, brown sugar, dark soy sauce, fine red pepper powder, and minced garlic, and stir until the sugar is dissolved to make the sauce.
2. Cook the thin noodles in boiling water.
3. When water is about to boil over after putting in the noodles, pour in a half cup of cold water.
(Repeat this process 3 times.)
4. Once the noodles are completely cooked, remove from water, rinse under cold water while rubbing hard to remove the starch.
5. Completely drain the water from the noodles.
6. Put the cooked noodles in a bowl and top with the desired amount of sauce.
7. Drizzle some sesame oil.
8. Grind the sesame seeds in a mortar and sprinkle on bibim guksu.

한식을 사랑하는 외국인분들을 위해 외국어 자막을 첨부하였습니다.
본 영상의 자막은 통합 언어 플랫폼 ‘플리토’와 함께 합니다.
Subtitles in foreign languages are provided for everyone who loves Korean food.
All subtitles are provided by an integrated language platform, Flitto.
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#비빕국수양념장

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